Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klub Hrvata u Domu naroda PFBiH: Zaustavite medijsku hajku na nas

BiH

dom naroda fbih (8)

Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda parlamenta Federacije BiH /FBiH/ oštro je osudio, kako kažu, konstantno kriminalizovanje hrvatskih zvaničnika, prije svih predsjedavajućeg ovog doma Lidije Bradare i članova njenog kabineta.

“Mi smo ocijenili da je, s obzirom na kompleksnu političku situaciju, krajnje neprimjerena i neodgovorna višemjesečna medijska hajka na ovaj dom, prvenstveno na hrvatske delegate, ali i sve druge”, saopšteno je iz Kluba.

Oni navode da su pojedini mediji u posljednjih nekoliko mjeseci iznosili netačne, neprovjerene, a posebno nedokazane tvrdnje koje krajnje diskriminišu navedene osobe, s ciljem narušavanja njihovog integriteta.

Iz Kluba kažu da ih posebno zabrinjava korištenje informacija, tačnije navoda od “neimenovanih izvora”, koji dolaze iz Parlamenta FBiH ili, konkretnije, Doma naroda.

“Krajnje je neprimjereno, pa čak i nedozvoljeno iznošenje bilo kakvih ličnih podataka u vezi sa delegatima bez njihovog dopuštenja, pa čak i znanja, a posebno namjerno puštanje određenih službenih akata u javnost”, poručili su iz Kluba delegata hrvatskog naroda.

U vezi sa posljednjim medijskim napadom koji se dogodio prije nekoliko dana, iz ovog kluba tvrde da nijedan delegat iz Kluba Hrvata ne prima dupli paušal, niti da zloupotrebljava neko od svojih zakonom predviđenih prava.

“S obzirom na unitarističke koncepcije i želju određenih delegata da se Dom naroda ukine, pozivamo ih da vrate mandate jer nije u redu da predstavljaju nekoga i sjede u instituciji za koju smatraju da nije potrebna”, navedeno je u saopštenju.