Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Književne nagrade “25. novembar” Tvrtku Kulenoviću i Asmiru Kujoviću

nagrade 25 novembar1 (1)

Dosadašnji dobitnici iz oblasti “za životno djelo” bili su književnici Dževad Karahasan (2016), Irfan Horozović (2017) i Abdulah Sidran (2018)

Istaknutom bosanskohercegovačkom književniku Tvrtku Kulenoviću posthumno je dodijeljena nagrada za životno djelo “25. novembar”, dok je književnik Asmir Kujović dobitinik nagrade za knjigu godine – “Nestorov pehar”.

Književnu nagradu “25. novembar” prije četiri godine utemeljio je sedmični časopis za politiku, društvo i kulturu “Stav”.

Dosadašnji dobitnici iz oblasti “za životno djelo” bili su književnici Dževad Karahasan (2016), Irfan Horozović (2017) i Abdulah Sidran (2018).

Manifestacija dodjele nagrada održana je večeras u Svečanom salonu sarajevske Vijećnice pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, te gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake. Suorganizator je događaja BZK “Preporod”.

– Čast mi je i sretan sam zbog ove nagrade, naročito što su u žiriju koji je odlučivao naši ugledni univerzitetski profesori, istoričari, književnici i kritičari, čije mišljenje izuzeno cijenim. Čast mi je što ova nagrada nosi naziv po Danu državnosti Bosne i Hercegovine – kazao je Kujović.