BiH

region je "na čekanju"

Ko je na “zelenoj listi”: Crna Gora otvara granice za građane još dvije zemlje

04/08/2020

Odluka o građanima država u okruženju prolongirana je dok crnogorski Institut za javno zdravlje ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru

Crna Gora otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana, odlučilo je Koordinaciono tijelo Vlade Crne Gore za zarazne bolesti.

Kako se navodi u saopštenju crnogorske Vlade, operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u da se Rusija i Azerbejdžan dodaju na “zelenu listu” država čiji građani mogu da ulaze u Crnu Goru bez uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru građana država zapadnog Balkana.

Iz Vlade navode da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju u državama regiona i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe crnogorske turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, ocijenio da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih državljana.

Međutim, kako navode, odluka o građanima država u okruženju prolongirana je dok crnogorski Institut za javno zdravlje ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru, “po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.