Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko su uhapšeni u velikoj akciji FUP-a

Specijalci upali u kuću osumnjičenog za terorizam

Policijski službenici Federalne uprave policije, postupajući po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, danas su u poslijepodnevnim satima okončali operativnu akciju kodnog naziva “Rez”, saopšteno je iz FUP-a.

Izvršeni su pretresi objekata na 13 lokacija na području Kantona Sarajevo, a uhapšeno je 11 lica čiji su inicijali E.M, K.M, S.S, B.D, Z. A, E.T, P.D, E.M, N.Ć, A.K. i A.A, svi nastanjeni u Sarajevu.

Uhapšena lica su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, gdje će biti zadržana do predaje Tužilaštvu BiH.

Uhapšeni se dovode u vezu sa krivičnim djelom terorizma i finansiranja terorizma, pripremanjem podstrekavanja i navođenja lica na odlazak na strana ratišta, te u vezu sa kršenjem Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH.

U akciji su uhapšeni Elvir Muratović, Kemal Murić, Semir Salković, Bilal Dervišić, Zulfo Alajbegović, Edin Tabaković, Darko Peco, Elvir Mušić, Adis Kešan, Nermin Ćuprija i Admir Ahmetović, saznaje televizija N1.