Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koalicija “Pod lupom”: Izborni dan u Glamoču počeo u skladu sa zakonom

BiH

izbori33333

u prijevremene izbore za načelnika koji se danas održavaju u općini Glamoč, a izborni dan je započeo u skladu sa Izbornim zakonom BiH, saopćila je ta koalicija.

Prisutni su na osam od devet redovnih biračkih mjesta, a na terenu je i jedan mobilni tim. Biračko mjesto 085A008 u selu Rore nije pokriveno zbog otežanih vremenskih prilika.

Sedam od osam biračkih mjesta na kojima su prisutni posmatrači Koalicije je otvoreno na vrijeme, a jedno s neznatnim kašnjenjem do 15 minuta zbog kašnjenja članova biračkog odbora.

Ni na jednom biračkom mjestu nije zabilježen nedostatak izbornog materijala, a na svim je glasačka kutija pokazana prazna prije otvaranja biračkog mjesta. Nisu primijećene ni oznake političkih subjekata na biračkim mjestima ili u krugu od 50 metara oko biračkih mjesta.

Prijevremeni izbori u opštini Glamoč se održavaju zbog smrti bivšeg načelnika, koji je na toj funkciji bio od 2008. godine. Pravo glasa ima 4.412 birača, od čega 4.091 u zemlji i 321 van BiH.

Koalicija poziva političke subjekte na poštovanje izborne šutnje, a građane i građanke ove općine da izađu na izbore te prijave eventualne uočene nepravilnosti Koaliciji “Pod lupom“ na broj telefona 033 268 160.