Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sporazum Naše stranke, SDP-a i DF-a bit će ponuđen i ostalima

forto

Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH i Demokratska fronta pripremaju koalicioni sporazum koji će ponuditi i drugim potencijalnim partnerima za formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo.

Šef pregovaračkog tima Naše stranke Edin Forto kazao je za Patriju da je priprema tog sporazuma prioritet, te da je riječ zapravo o programskoj platformi. Na pitanje da li će u tom periodu pripreme sporazuma biti održani sastanci sa predstavnicima drugih političkih stranaka, Forto je kazao da je moguće da budu održane konsultacije.

Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste kazao je za Patriju da je održao više sastanaka sa predsjednikom Naroda i pravde Elmedinom Konakovićem s kojim je dogovorio saradnju. Ove dvije stranke imaju osam zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ukoliko bi postigli dogovor Naša stranka, SDP BiH, DF, Narod i pravda, Savez za bolju budućnost i Nezavisna bosanskohercegovačka lista u Skupštini KS imali bi 23 zastupnika od 35. Stranka demokratske akcije dobila je 10 mandata, a BOSS dva.