BiH

predat među dokaze

Kod Amira Zukića pronađen pištolj sa okvirom punim metaka

09/03/2020

Zukiću se sudi, skupa sa Safetom Bibićem, Senadom i Nedžadom Trakom, Ramizom Karavdićem, Esedom Džananovićem i Asimom Sarajlićem, za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima

Na suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima, sarajevsko Kantonalno tužilaštvo je među materijalnim dokazima uložilo pištolj koji je oduzet od tada osumnjičenog Amira Zukića, piše Balkanska istraživačka mreža BiH (BIRN).

Tužiteljica Bojana Jolović je Sudu predočila pištolj Beretta 6,35 milimetara sa okvirom i pet metaka, kao i 100 komada municije u originalnom pakovanju, te navela da je oružje pronađeno kod Zukića i deponovano po naredbi Suda.

Na današnjem ročištu je bilo planirano da svoj nalaz i mišljenje iznese vještak za telekomunikacije Avni Rizvić, a tužiteljica Jolović je zatražila da se njegovo ispitivanje odloži za naredni put kada u sudnici bude postupajuća tužiteljica Nermina Kulenović, koja zbog bolesti nije pristupila.

Zukiću se sudi, skupa sa Safetom Bibićem, Senadom i Nedžadom Trakom, Ramizom Karavdićem, Esedom Džananovićem i Asimom Sarajlićem, za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima.

Pored toga, Zukić je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Nastavak suđenja je 30. marta.

Komentari

Autor: BIRN BiH

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.