Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Kod Čapljine sinoć izgorjelo 12 hektara šume

31/07/2015

Dvanaest hektara šume i raznog raslinja izgorjelo je sinoć u požaru koji je buknuo u 23 sata blizu sela Brstine kod Čapljine.

Požar je ugašen tek jutros u 2, 30 sati, a požar je gasilo 12 vatrogasaca s tri vozila, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona  (HNŽ).

Jučer od 09,30 do 21,30 sati požar je bio i u Biletićima, općina Čitluk, gdje je gorjela trava, smreka i nisko raslinje. Na intervenciju su izišla 3 vozila i 20 vatrogasaca, a u gašenju su pomagali i mještani, navodi isti izvor.

Također, u stolačkoj općini, u požaru koji je izbio jučer ujutro u 10 sati na Poplatu (Humačkoj ravni) izgorjelo je 1,5 ha niskog raslinja – trave. U gašenju požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca i 3 vozila.

Jučer, u 8 sati izbio je požar i na autu u Ulici kralja Tomislava u Mostaru.

Nisko raslinje i trava gorjeli su u mostarskim naseljima – u Sjevernom logoru, Buni, Zaliku, Željuši, Šehovini, Gorancima.

U čapljinskoj općini, gorjela je trava i smeće u Zvirovićima, Strugama, Sjekosama, Tasovčićima, kao i na tamošnjoj Veletržnici gdje su gorjele stare palete.

U neumskoj općini gorjelo je nisko raslinje u Prapratnici, na površini od oko 0,5ha.

Tokom jučerašnjeg dana vatrogasci su intervenirali i na deponiji smeća Vrabač kod Konjica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.