Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kod Srebrenika pronađen Elvedin Alić, za sestrom se još traga

gorska-sluzba1111

Dvadesetdvogodišnji mladić iz Brčkog, Elvedin Alić, koji je nestao prije pet dana sa svojom petogodišnjom sestrom Samirom, pronađen je u blizini Srebrenika, potvrđeno je iz Gorske službe spašavanja u BiH (GSS).

Potraga za njegovom sestrom još traje. Na terenu su i dalje pripadnici GSS BiH, Federalne uprave civilne zaštite te policijski službenici.

Alić je pronađen u lošem stanju, iscrpljen i sa određenim posljedicama, te mu je ukazana medicinska pomoć.

I Šef Policije Brčko Distrikta Goran Pisić potvrdio je da je dvadesetdvogodišnji mladić iz Brčkog Elvedin Alić, pronađen danas u blizini Srebrenika.

– Mladić je pronađen živ u šumovitom i nepristupačnom predjelu, a djevojčica još nije pronađena – rekao je Pisić novinarima u Banjoj Luci.

– U prijepodnevnim satima pronađen je mladić. Živ je, a djevojčice još nema i potraga za njom se nastavlja – dodao je.

Policija Brčko Distrikta se ranije obratila institucijama i službama u BiH kako bi pomogli u potrazi za mladićem i njegovom sestrom.

Podsjećamo, Elvedin Alić i njegova petogodišnja sestra nestali su u petak poslije podne. Kuću su napustili pod izgovorom da idu na kupanje u seoskoj rijeci. Oboje su osobe sa poteškoćama u razvoju, a Elvedin je štićenik Doma za invalidne osobe u Prijedoru.

U utorak je pokrenuta najmasovnija potraga, a na terenu su bili pripadnici brčanske policije, Crvenog križa, Civilne zaštite, a pridružio se i veći broj građana. Također, pomoć su pružali i pripadnici specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske s jednim helikopterom, te članovi Gorske službe spašavanja iz Mostara i Srebrenika.