Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslanik Naše stranke

Kojović: EU rješenje za mnoge eventualne sigurnosne probleme u BiH

predrag kojovic fena ss

Tvrdi da je danas na sjednici napravljen vrlo važan korak, jer su poslanici Predstavničkog doma PSBiH dopunili dnevni red sa dva evropska zakona

Poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Predrag Kojović ocijenio je da Evropska unija više nije samo mjesto ekonomske, socijalne i političke sigurnosti, već rješenje za mnoge eventualne sigurnosne probleme u BiH.

Tvrdi da je danas na sjednici napravljen vrlo važan korak, jer su poslanici Predstavničkog doma PSBiH dopunili dnevni red sa dva evropska zakona, a to su Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o VSTV-u.

Naglasio je da je prihvaćen zaključak da će Predstavnički dom, ukoliko na današnjoj sjednici usvoji ta dva zakona, od Delegacije EU u BiH tražiti hitno dodjeljivanje kandidatskog statusa za članstvo u EU.

Kojović je naglasio da u prethodne tri godine nije ništa urađeno po pitanju pristupa EU, iako je 14 prioriteta Evropske komisije postiglo još 2019. godine.

– Razum počinje preovladavati kod većine poslanika iz oba entiteta i ako danas ovo uradimo, garantujem vam da je ovo najkredibilniji argumentovani zahtjev za pristup – kazao je Kojović.