Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kojović: Izlaznost u Banjoj Luci najavljuje kraj karijere Milorada Dodika

kojovic

U taboru Naše stranke suzdržavaju se od bilo kakvih prognoza za sada. Presicu su najavili oko ponoći, a evo šta je nakon zatvaranja biračkih mjesta kazao za naš portal Predrag Kojović, prvi čovjek Naše stranke.

Na pitanje jesu li današnji izbori bili fer i pošteni, i kakve informacije šalju posmatrači Naše stranke sa terena, Kojović je kazao:

“Nismo dobili još potpune informacije, tako ni o nekim većim i značajnijim neregularnostima. No, uobičajeno je da se najveći broj neregularnosti događa nakon zatvaranja biračkih mjesta”, kazao je Kojović za Fokus.ba.

Što se tiče izlaznosti, Kojović je rekao:

“Imamo informacije koje je obavio CIK, žao mi je što izlaznost nije bila još veća, a drago mi je da barem trend koji je bio do sada ne pada. Biće u najmanju ruku izlaznost kao na prošlim izborima, ako ne i malo veća. Imam osjećaj da je izlaznost malo veća, pogotovo u Banjoj Luci. To ima političku težinu i nadam se da je to kraj političke karijere Milorada Dodika”, kazao je Kojović i dodao:

“Negdje iza ponoći održaćemo presicu, do tada ćemo najvjerovatnije imati podatke za dva najviša nivoa, Predsjedništvo BiH i državni Parlament. A onda ćemo vjerovatno imati i neke trendove kada su u pitanju kantoni i federalni Parlament.”

Što se očekivanja tiče, Kojović kaže:

“Ne bih se upuštao sad u procjenu očekivanja, imam neka nadanja. Jer očekivanja su vam kao gledanje u staklenu kuglu. Ja se nekako nadam da su građani BiH danas izabrali jedan drugi put za Bosnu i Hercegovinu. Nekako se nadam da su smogli snage i mudrosti da naprave izbor koji će ovu zemlju učiniti boljom nego je bila do sada”, poručio je Kojović.