Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kojović: Presuda Prliću i drugima prilika za učvrščivanje biračkog tijela

predrag-kojovic

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović smatra da jučerašnja izjava člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da je “spreman odgađati put ka EU zbog haških osuđenika” pokazuje da je Čović spreman žrtvovati budućnost zarad prošlosti i da presudu čelnicima tzv. “Herceg-Bosne”, uz podršku HDZ-a Hrvatske, vidi kao pogodnu priliku da učvrsti svoje biračko tijelo.

– Dojučerašnje “nositelje evropskih vrijednosti” pokušava zaokrenuti do te mjere da čak ucjenjuje blokiranjem procesa integracija u EU, a tražit će i reviziju drugostepene presude haškim osuđenicima – istakao je Kojović u pisanoj izjavi.

Smatra mogućim da će na neko vrijeme Čović tom izjavom homogenizirati svoje glasačko tijelo i natjerati ga da zaboravi na sve nepravde koje mu je HDZ nanio.

– Pri tome, ostaje pitanje dana kada će Čovićevoj politici presuditi sami Hrvati i neće biti nikakve sumnje u pravednost tog suđenja jer se upravo zahvaljujući toj politici njihovu djecu gura na žrtveni oltar mrtvim generalima – naveo je Kojović u saopćenju.