Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kojović: Uvijek ćemo reagirati kada fašisti divljaju po Partizanskom groblju

BiH

kojovic

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je da će njegova stranka preko Federalnog parlamenta zahtijevati da Federalna vlada osigura zaštitu Partizanskog groblja u Mostaru i svih spomenika antifašizmu, te da će uvijek reagirati “kada fašisti divljaju po Partizanskom groblju, gdje ispisuju sramne natpise ‘Juden Raus’ i slično”.

Kojović je u saopćenju reagirao na navode predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bože Ljubića, koji je kazao da “određeni politički i medijski krugovi iz Sarajeva imenuju ili poistovjećuju s nositeljima ustaške ideologije i vrijednosti NDH-a sve građane ili stanovnike regije i teritorija u BiH gdje je HDZ na vlasti”.

– Jedini, koji to čini jeste upravo HDZ, i HNS kao njegova političko-propagandna krinka. Jedini je HDZ sve ove godine nastojao prikačiti na leđa bh. Hrvata breme kako zločina iz Drugog svjetskog rata, tako i iz prošlog rata, institucionalno slaveći ratne zločince poput Francetića, Budaka, Darija Kordića i Jadranka Prlića – smatra Kojović.

Predsjednik Naše stranke će sutra posjetiti Mostar povodom 14. februara, Dana oslobođenja ovog grada, saopćeno je iz Naše stranke.