Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koldžo i Zećo potpisali ugovor: Velešići dobijaju separatnu kanalizaciju

koldzo_Harysco_kabinet_potpis_3
FOTO D. Begović / Fokus.ba

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme Harysco d.o.o. Sarajevo Mujo Zećo danas su potpisali su Ugovor za izvođenje radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u naselju Velešići.

Ovim radovima bit će obuhvaćene ulice Ruđera Boškovića, Velešići i Isaka Samokovlije, a ukupna dužina trase je oko 800 metara.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se radi o jednom od pet strateških projekata kada je u pitanju ova oblast, a koji su dio Integrirane strategije razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine.

– Projekat izgradnje separatne kanalizacione mreže u Velešićima je od velike važnosti, jer pored toga što će se poboljšati kvalitet života građana ovog naselja, ovim radovima zaštitit će se i teren od pojave klizišta, istakao je načelnik Koldžo.

Vrijednost Ugovora je 467.083 KM. Sredstva za ove namjene obezbijeđena su kroz Sporazum i Anex o sufinansiranju izgradnje prostora za rekreaciju Hum-okoliš, potpisan sa Ministarstvom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će KJKP „Vodovod i kanalizacija“.