Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duža zadržavanja

Kolona na graničnom prijelazu Gradiška duga 300 metara

granica-gradiska

Kolona vozila ispred Graničnog prijelaza u Bosanskoj Gradišci duga je oko 300 metara, a na prelazak granice čeka se do sat vremena

Na graničnim prelazima Izačić, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Deleuša duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine, saopštili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) u izvještaju objavljenom u 13.30 sati.

”Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta. Vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o stanju na graničnim prelazima, kako bi izbjegli duga zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja”, istakli su iz BIHAMK-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog održavanja brdske auto-trke na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak danas od 10.30 do 14 sati doći će do obustave saobraćaja..

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

”Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-17 u Mostaru”, naglasili su iz BIHANK-a.