Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

put ka potočarima

Kolona s tabutima žrtava genocida u Srebrenici stigla u Sarajevo

sarajevo kolona tabuti (1)

Građani žrtvama genocida također odaju počast i ispred spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. te ispred pijace Markale

Kamioni s tabutima 50 žrtava genocida u Srebrenici stigli su u Sarajevo, odakle će nakon ispraćaja nastaviti put ka vječnom smiraju u dolini bijelih nišana u Potočarima.

Tabute u Sarajevu na više lokacija dočekuju građani i predstavnici vlasti, koji će nedužnim žrtvama izgovarajući molitve, odati počast.

Konvoj sa tabutima zaustavio se najprije ispred Predsjedništva BiH, gdje su među brojnim građanima bili i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i drugi zvaničnici i predstavnici vlasti u BiH te reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović.

Građani žrtvama genocida također odaju počast i ispred spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. te ispred pijace Markale.

Tabuti bi danas do 16.30 sati trebali stići u Potočare, gdje će 11. jula u mezarju Memorijalnog centra svoj vječni smiraj naći 50 nedužnih žrtava.