Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat na bliskom istoku

Kolona vozila prodefilovala ulicama Sarajeva u znak podrške Palestincima

Foto: Harun Muminović/FENA

Okupili su se na Ilidži odakle su se u automobilskoj koloni prevezli do Vijećnice izražavajući poruke podrške palestinskom narodu

Kolona podrške državi Palestini prodefilovala je ulicama Sarajeva. Učesnici su na taj način izrazili protest zbog, kako su poručili, izraelske agresije i stradanja Palestinaca u Pojasu Gaze.

Okupili su se na Ilidži odakle su se u automobilskoj koloni prevezli do Vijećnice izražavajući poruke podrške palestinskom narodu. Oglašavali su se sirenama, neki su isticali zastave Palestine i Bosne i Hercegovine.

Ovaj protest organizirala je neformalna grupa građana “Prijatelji Države Palestine“, koja se prije događaja obratila udruženju Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovine.

-Mi, neformalna grupa građana, prijatelji Države Palestine, najoštrije osuđujemo svaki vid agresije na palestinski narod i organizovano istrebljenje koje se provodi nad palestinskim narodom u Gazi. Tražimo poštivanje međunarodnog zakona i rezolucija međunarodnog prava – poručili su, pozvavši građane na solidarnost s palestinskim narodom.