Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbori 2020

Kolone kroz Srebrenicu: Grujičić vodi, ali Tabakovićeve pristalice slave (VIDEO)

New Project (40)

Razlika prema do sada prebrojanim glasovima u odnosu na protukandidata Mladena Grujičića je oko 750 glasova i nakon što se prebroje glasovi u odsustvu, pobjeda će biti ubjedljiva – kaže Duraković

Član izbornog štaba “Moja adresa: Srebrenica”, Ćamil Duraković potvrdio je za Faktor da je novi načelnik Srebrenice Alija Tabaković.

-Čast mi je da svima predstavim novog načelnika Srebrenice.

– Razlika prema do sada prebrojanim glasovima u odnosu na protukandidata Mladena Grujičića je oko 750 glasova i nakon što se prebroje glasovi u odsustvu, pobjeda će biti ubjedljiva – kaže Duraković.

U Srebrenici večeras slave i Srbi i Bošnjaci. Naime, nakon zatvaranja biračkih mjesta uslijedilo je slavlje na ulicama Srebrenice.

Alija Tabaković je uvjeren da je novi načelnik opštine Srebrenica u naredne četiri godine.

– U gradu slave svi, ali mi imamo prave podatke kada su u pitanju redovni glasački lističi i u odsustvu i trenutna razlika između Mladena Grujičića i Alije Tabakovića je negdje oko 700 glasova, s tim što u to nije uračunata pošta. Mi smo registrirali 1.600 osoba iz dijaspore, a prema informacijama koje imamo koalicija Zajedno za Srebrenicu je registrovala negdje oko 800, s tim po našim evidencijama koje smo vodili ovdje u Srebrenici oni doveli te glasače da glasaju u Srebrenici. Tako da je ta razlika spala, i ostalo je oko 500 glasova iz pošte za njih. Slobodno možemo reći da je Alija Tabaković novi načelnik opštine Srebrenica. Trebamo biti strpljivi nešto kao u Americi dok se sve ne prebroji, ali brojevi pokazuju da je Alija Tabaković novi načelnik opštine Srebrenica – rekao je predsjednik izbornog štaba koalicije “Moja adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović.

Pobjedu je proglasio i kandidat za načelnika ispred srpskih političkih stranaka Mladen Grujičić.

“Drago mi je da je ovakva atmosfera da svi slave, i jedni i drugi. Drago mi je da je dan protekao u najboljem mogućem redu. Nije bilo nereda, i to me raduje. Čestitam svim građanima, i Srbima i Bošnjacima što su se opredijelili za put kontinuiteta i ekonomskog razvoja”, rekao je Grujičić.

Na ulicama Srebrenice slavili su i jedni i drugi sa istaknutim zastavama.