BiH

Stanje na putevima

Kolovozi mokri i klizavi, magla samnjuje vidljivost

03/01/2021

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica)

Jutros se na većini putnih pravaca u BIH vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Snijeg pada u višim planinskim predjelima, a na putnom pravcu Kupres-Livno ima ga ugaženog ili raskvašenog na kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Ključ-Sanski Most-Prijedor i Lašva-Travnik, saopćava BIHAMK.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz , te da vozači na put ne kreću bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.