BiH

Komesar Ćosić: Ispitati odgovornost glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić

18/10/2016

Gotovo sat vremena danas je na vanrednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo govorio policijski komesar Vahid Ćosić pojašnjavajući zašto on ni u jednom od slučajeva za koje je konkretno prozivan, a posebno za drastično narušenu sigurnosnu situaciju u glavnom gradu BiH nije kriv, piše novinska agencija Patria.

-Ne stoje tvrdnje koje Vlada stavlja na teret komesaru. Uvijek sam usmeno i pismeno obavještavao ministra i Nezavisni odbor o svim sigurnosno interesantnim događajima i mom radu.

Pozivam građane da sa policijskim službenicima nakon ovakvog iscrpnog izvještaja prepozna naše aktivnosti, s ciljem pooštravanja i provođenja kaznene politike na području Kantona Sarajevo.

Osim u incidentnim situacijama koje uznemire građane, policija ima apsolutnu, potpunu i punu kontrolu u svakom trenutku.

Već danas, najdalje sutra obavijestit ću VSTV BIH i Ured disciplinskog tužioca da ispita odgovornost glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić i postupajućih kantonalnih tužilaca zbog beskompromisne hajke protiv policijskih službenika Kantona Sarajevo, rekao je Ćosić sa skupštinske govornice.

Komentari