BiH

Član Predsjedništva BiH

Komšić: Bore se za ono što je davno prevaziđeno

16/09/2020
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Kako je dodao, u EU sve su države građanske i ne poznaju nikakvu konstitutivnost, a Bosna i Hercegovina teži ka Evropskoj uniji odnosno ka ukidanju te konstitutivnosti, što Komšić i podržava, unatoč otporima zvaničnog Zagreba

Nakon predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jedini je predsjednik neke države koji je na samo primio člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorada Dodika, kazao član Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Komšić ocjenjujući da ta činjenica dovoljno govori i o jednom i o drugom.

– Što se tiče poštivanja i nepoštivanja, famozne konstitutivnosti, mogu reći da je to jedan sovjetski koncept rješavanja nacionalnog pitanja, koji je u Evropskoj uniji u potpunosti, kao nazadan, odbačen. Dakle, bore se za ono što je davno prevaziđeno – naveo je Komšić u saopćenju.

Kako je dodao, u EU sve su države građanske i ne poznaju nikakvu konstitutivnost, a Bosna i Hercegovina teži ka Evropskoj uniji odnosno ka ukidanju te konstitutivnosti, što Komšić i podržava, unatoč otporima zvaničnog Zagreba.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.