Predsjedništvo BiH

Komšić, Dodik i Džaferović zahvalni Vlada SAD-a na projektima koje implementira putem USAID-a

predsjednistvo bih power2

Administratorica Power je naglasila snažnu posvećenost i podršku Sjedinjenih Američkih Država Bosni i Hercegovini u suprotstavljanju korupciji, unapređenju demokratskih reformi i vladavine prava te stvaranju novih ekonomskih prilika za građane BiH

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su administratoricu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samanthu Power.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i bilateralnim odnosima i saradnji Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su Vladi Sjedinjenih Američkih Država za kontinuiranu podršku i pomoć na reformskom putu Bosne i Hercegovine. Pozdravili su brojne projekte koje Vlada SAD-a implementira putem USAID-a kako bi pružila pomoć svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Administratorica Power je naglasila snažnu posvećenost i podršku Sjedinjenih Američkih Država Bosni i Hercegovini u suprotstavljanju korupciji, unapređenju demokratskih reformi i vladavine prava te stvaranju novih ekonomskih prilika za građane BiH.

Ponovila je partnersku ulogu SAD-a i nastavak dugogodišnje saradnje u izgradnji prosperitetne budućnosti u funkcionalnoj Bosni i Hercegovini.

Sastanku su prisustvovali ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, v.d. pomoćnice administratorice USAID-a za Evropu i Evroaziju Margot Ellis i direktorica Misije USAID-a u BiH Courtney Chubb.