Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komšić i Nikšić odali počast borcima Narodnooslobodilačkog rata

niksic komsic

Članovi i simpatizeri Demokratske fronte iz svih dijelova BiH danas su u Jablanici obilježili 74. godišnjicu Bitke na Neretvi.

Polaganjem vijenca predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić i predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić su zajednički odali počast borcima Narodnooslobodilačkog rata uz skandiranje prisutnih “Živjela ujedinjena ljevica”.

– Veliki broj članova tako su još jednom pokazali da se ideja Demokratske fronte temelji na ideji antifašizma i da će tako ostati do kraja – navode iz Demokratske fronte.

Današnje obilježavanje godišnjice Bitke na Neretvi bilo je prilika za podsjećanje na sve one koji su živote dali za potpuni slom fašizma u BiH i postavili temelje antifašističke, jedinstvene i jednake Bosne i Hercegovine za sve građane koji žive u njoj.

– Ta borba nastavlja se i danas, borba za radnika, penzionera, studenta i čovjeka na svakom milimetru ove države. BiH je naša država, svaki čovjek je naš čovjek i ništa nas neće pokolebati u borbi za njih. To je ideja koja predstavlja Demokratsku frontu, ljubav i briga za običnog čovjeka ove države – navode iz Demokratske fronte.