Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komšić i Skaka iskazali sućut žrtvama terorističkih napada u Ankari i Bruxellesu

ivo komsic

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je posjetio ambasadora Evropske unije u BiH Larsa-Gunnara Wigemarka povodom terorističkog napada u Bruxellesu, koji predstavlja atak na evropske vrijednosti.

Komšić je osobno i u ime građana Sarajeva izrazio najiskreniju sućut, solidarnost i podršku porodicama nastradalih, kao i svim građanima Bruxellesa i EU, te zajedno sa ambasadorom Wigemarkom odao počast nevinim žrtvama ovog brutalnog terorističkog čina minutom šutnje, saopćeno je iz ureda gradonačelnika.

Povodom stravičnih terorističkih napada u Istanbulu i Ankari koji su odnijeli veliki broj nedužnih ljudskih života, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka danas se u Ambasadi Republike Turske sastao sa zamjenikom ambasadora Halilom Umitom Cemalogluom.

„Vaši građani i Vaša zemlja izloženi su najvećim i najučestalijim terorističkim napadima na svijetu. Vjerujem da ćete imati snage i strpljenja otkloniti te prijetnje i osigurati miran život Vašim građanima“, kazao je Skaka tom prilikom, iskazavši najdublju sućut u svoje i u ime građana Sarajeva.