Sastanak s ambasadorom Francuske

Komšić pozvao Macrona da posjeti BiH i lično se uvjeri u stanje u zemlji

komsic

Komšić je upoznao ambasadora Roussona da je učestvovanje u stranim oružanim formacijama krivično djelo po bh. zakonodavstvu, te o tačnom broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas Guillaumea Roussona, ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).
Komšić je upoznao ambasadora Roussona o tačnim podacima kojima raspolaže Bosna i Hercegovina i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile, ili se još uvijek nalaze na stranim ratištima, te sa brojem poginulih, procesuiranih, kao i o tačnom broju žena i djece.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je istakao da Bosna i Hercegovina uspješno učestvuje u borbi protiv terorizma i ekstremizma, čemu mogu svjedočiti i ocjene partnerskih zemalja.

Komšić je upoznao ambasadora Roussona da je učestvovanje u stranim oružanim formacijama krivično djelo po bh. zakonodavstvu, te o tačnom broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta. Osim toga predsjedavajući Komšić je istakao i to da u Bosni i Hercegovini nema terorističkih napada.

Ponovio je poziv predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a koji mu je nedavno uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, te da se lično uvjeri kakvo je stanje, između ostalog, i u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.

Komšić je ponovio da je Bosna i Hercegovina svjesna opasnosti globalnog terorizma i potpuno posvećena borbi protiv tog zla, te da u tom smislu Republika Francuska, kao i ostale zemlje koje su pogođene terorizmom, mogu računati na podršku Bosne i Hercegovine.