Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Komšić primio Amela Tuku i istakao kako je on uzor za sve građane BiH

komsic_tuka

Predsjedavajući Komšić je kazao da uspjeh svih naših sportista nas u BiH obavezuje da intenzivnije radimo na rješavanju problema s kojima se susreću sportisti, te im omogućimo profesionalnije uslove za rad

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas Amela Tuku, koji je osvojio srebrenu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi.

Predsjedavajući Komšić čestitao je najboljem bh. atletičaru na osvojenoj medalji i sjajnom sportskom uspjehu. Istakao je kako je on primjer upornosti i vrijednosti, te uzor za sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno za mlađe generacije.

Predsjedavajući Komšić je kazao da uspjeh svih naših sportista nas u BiH obavezuje da intenzivnije radimo na rješavanju problema s kojima se susreću sportisti, te im omogućimo profesionalnije uslove za rad.

Amel Tuka je predsjedavajućem Komšiću prenio utiske sa Svjetskog prvenstva održanog nedavno u Dohi, te izložio planove za budućnost s posebnim akcentom na sljedeće Olimpijske igre.

Predsjedavajući Komšić poželio je puno sreće i još mnogo uspjeha najboljem bosanskohercegovačkom atletičaru Amelu Tuki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.