Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stari grad

Komšić stao uz kandidata SDP-a

Željko Komšić
Foto: Amer Kajmović/ Fena
Željko Komšić

Zahvalan sam predsjedniku Komšiću na podršci, jer uz DF smo uspjeli napraviti širu platformu za podršku ove kandidature

Komšić podržao Čengićevu kandidaturu za načelnika Općine Stari Grad

Lider Demokratske frone i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podržao je kandidaturu Irfana Čengića za načelnika sarajevske općine Stari Grad.

Kako je saopćeno iz Čengićevog štaba, Komšić je danas na Baščaršiji održao sastanak sa Irfanom Čengićem, zajedničkim kandidatom za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Na sastanku su bili i predstavnici lokalnog DF-a kao i zastupnik Albin Zuhrić te gradski vijećnik Vedad Deljković.

“Zahvalan sam predsjedniku Komšiću na podršci. Jer uz DF smo uspjeli napraviti širu platformu za podršku ove kandidature i okupiti većinu vijećnika što je važno za rad u mandatu koji traje samo jednu godinu. DF je prepoznao težinu situacije u Starom Gradu i odlučno podržao priču za koju smo svi svjesni da donosi novu energiju za Stari Grad”, istakao je Čengić.

komsic cengic
FOTO: Fena

Podsjećaju da je Demokratska fronta već ranije podržala Čengićevu kandidaturu iza koje pored DF-a stoje i SDP, NIP, NS, SBB, SzSG te samostalni vijećnici od kojih je većina napustila NES nakon posljednjih dešavanja.

Čengić i Selimbegović

Prijevremeni izbori za načelnika Opštine Stari Grad će biti održani 29. oktobra.

Za načelničku poziciju borit će se Čengić i kandidat SDA i NES-a Dženan Selimbegović.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ranije je potvrdila da je postupak opoziva načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića, proveden u skladu sa zakonom te da mu mandat načelnika Općine Stari Grad Sarajevo prestaje danom pravosnažnosti navedene odluke. Porom su raspisani prijevremeni izbori.