BiH

Član Predsjedništva BiH

Komšić: Vlasti u Federaciji zanemaruju strateški značaj Brčko Distrikta

09/03/2021

Komšić se sastao i sa gradonačelnikom Distrikta Brčkog Esedom Kadrićem, a na sastanku je razgovarano o infrastrukturim projektima u Brčko Distriktu, sa posebnom osvrtom na izgradnju trase autoputa Sarajevo - Beograd

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je danas Distrikt Brčko povodom 21.godišnjice od uspostave Distrikta Brčko.

Član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte tom prilikom odao je počast pogunulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine i poginulim braniteljima 108 pješadijske brigade Hrvatskog vijeća odbrane, saopćeno je iz njegovog ureda.

U izjavi za medije Komšić je podsjetio da je definiranje statusa Brčkog do sada jedini amandman na Ustav države Bosne i Hercegovine, navodeći da za razliku od vlasti entiteta RS, vlasti u Federaciji zanemaruju strateški značaj Brčkog Distrikta, te da takva praksa mora biti promijenjena.

Komšić se sastao i sa gradonačelnikom Distrikta Brčkog Esedom Kadrićem, a na sastanku je razgovarano o infrastrukturim projektima u Brčko Distriktu, sa posebnom osvrtom na izgradnju trase autoputa Sarajevo – Beograd.

Naglasio je da u procesu nabavke vakcina Distrikt Brčko neće biti zaboravljen, te da je u tome smislu dobio garancije od premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Predsjednik Demokratske fronte tokom posjete Brčkom i druženja sa građanima, sastao se i sa Općinskim odborom Demokratske fronte Brčko Distrikta.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.