Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sutra zasjeda narodna skupština

Konačno se ukida vanredno stanje u RS-u?

banjaluka-5

Po hitnom postupku trebalo bi da budu razmatrani i rebalans budžeta RS za ovu godinu, te prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta RS

U Banjaluci bi sutra u 10 sati trebalo da počne 13. posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi između ostalog poslanici trebalo da razmatraju Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju ovog entiteta u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Sjednica će biti održana u konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade RS koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona. Prema predloženom dnevnom redu poslanici će razmatrati potvrđivanje akata koje je donijela predsjednica RS za vrijeme vanrednog stanja i odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

Po hitnom postupku trebalo bi da budu razmatrani i rebalans budžeta RS za ovu godinu, te prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta RS.

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine RS na predloženom dnevnom redu su prijedlozi odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju RS kao i odluke o prihvatanju zaduženja ovog entiteta prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina.

Odluku o proglašenju vanrednog stanja u RS zbog epidemije koronavirusa usvojila je Narodna skupština RS 28. marta.