Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kolegij skupštine ks

Konaković: 16. januara će se odlučiti o datumu sjednice za smjenu Vlade u Sarajevu

konakovic

Na ovoj sjednici jedina tačka dnevnog reda bit će Utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi KS

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo odredio je danas da će se 17. redovna sjednica ovog zakonodavnog tijela održati u ponedjeljak, 16. januara 2020. godine, sa početkom u 10:00 sati.

Na ovoj sjednici jedina tačka dnevnog reda bit će Utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je nakon sjednice prisutnim predstavnicima medija izjavio da je Kolegij, potpuno poštujući demokratsku volju i 18 potpisa zastupnika, zakazao sjednicu u rokovima koje Poslovnik predviđa na kojoj će se odrediti datum sjednice na kojoj se glasa o nepovjerenju Vladi.

– 16. januara bi nova većina mogla odrediti datum sjednice u roku od 72 sata, prema mojoj procjeni, za ponedjeljak 20. januara. Treba istaći da Vlada mora dva dana prije nego se glasa o njenom nepovjerenju dostaviti izjašnjenje u kojem će se naći sve ono što misli da je radila dobro i o tome informisati javnost i Skupštinu, objasnio je Konaković.