predsjednik NiP-a

Konaković podnio krivičnu prijavu: Nije ovo “Kum” da se zavrtanjem ruke izabere Skaka

konakovic (1)

Dodao je da je ova većina danas predložila Srđana Srdića za predsjedavajućeg kojeg je, kako kaže Konaković, NIP isključio zbog sumnje u kupovinu glasova

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković obratio se večeras u videprijenosu uživo, povodom današnjih dešavanja u Gradskom vijeću Sarajeva.

Kako je rekao Konaković, Abdulah Skaka i Ibrahim Hadžibajrić na tajnom glasanju na čelo Gradskog vijeća pokušali su dovesti Srđana Srdića sa ciljem rušenja Bogića Bogićevića za gradonačelnika Grada Sarajeva.

Konaković je zato, kako kaže, u poslijepodnevnim satima, u ime gradske koalicije, lično je podnio krivičnu prijavu protiv Ibrahima Hadžibajrića i Abdulaha Skake.

“Naveo sam niz dokaza o nezapamćenom pritisku na gradske vijećnike. Jako je važno da javnost zna sa kakvom se mi to kriminalnom hobotnicom i dalje borimo. Identičan je scenarij “Asim”. Skaka očekivano, ali Hadžibajrić iznenađujuće. Međutim, potcjenili su gradske vijećnike koji imaju hrabrosti da govore o direktnim pritiscima i pozivima Abdulaha Skake i koji će s gnušanjem odbiti sve njihove prijedloge. Nećmo gledati isti epilog da neko kao u “Kumu” zavrće ruke i da se izabere Skaka, to vam obećavam.

Dodao je da je ova većina danas predložila Srđana Srdića za predsjedavajućeg kojeg je, kako kaže Konaković, NIP isključio zbog sumnje u kupovinu glasova.

“Nažalost, on je bio jedna od mojih grešaka i to priznajem. On mi je lično priznao da ima obavezu prema Skaki jer je zaposlen u njegovom mandatu u preduzeće kojim rukovodi Grad. Jasmin Ademović, kojeg smo mi predložili ima master na Grenoblu i sin je dobitnika Zlatne policijske značke i Zlatnog ljiljana”, rekao je u svom javaljanju uživo na Facebooku Konaković.