Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konaković potvrdio: Napušta SDA, ali ne i premijersku fotelju

BiH

konakovic

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković potvrdio je večeras u intervjuu za Face TV da napušta Stranku demokratske akcije (SDA), ali da nema namjeru podnijeti ostavku na poziciju premijera na koju ga je dovela ta stranka.

Prema još nepotvrđenim informacijama pored Konakovića, Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo napustit će još nekoliko zastupnika te stranke, kao i nekoliko vijećnika SDA u općinskim vijećima.

Dosadašnji zastupnici SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, Kemal Ademović i Amor Mašović u nastavku mandata neće politički djelovati u Klubu SDA te će također napustiti stranku, piše Faktor pozivajući se na svoje izvore.

Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo će napustiti vijećnik Mirza Selimbegović, Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Ilidža Nermin Muzur i Tarik Stambolić, a Mustafa Mulić više neće biti dio Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Centar.

Spomenuti zvaničnici bi svoje političke djelovanje, prema istom izvoru, trebali nastaviti u okviru A-SDA te će na narednim općim izborima činiti okosnicu liste te stranke za Kanton Sarajevo.