Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasio se na Facebooku

Konaković objavio dokument : Nadomak smo velike pobjede

Mostar: Počeli pregovori o uspostavi vlasti nakon izbora
08.11.2022., Mostar, Bosna i Hercegovina - Predstavnici SDP-a, Naroda i Pravde te Nase stranke zapoceli su razgovore s predstavnicima HDZ-a BiH o uspostavi vlasti u drzavi nakon provedenih izbora. Dino Konakovic Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Narod i pravda je jedna od stranka okupljenih u takozvanu Osmorku koji učestvuju u pregovorima za formiranje vlasti nakon održanih Općih izbora u oktobru

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde na Facebooku je demantovao pojedine medijske navode da je u Posavskom kantonu kadar PDA podržao SDA u izboru delegata u federalnom Domu naroda.

“Sve njihove laži razbijamo istinama. Jutros je ekipa u Posavini potpisala listu za Dom naroda. Laži režimskih novinara I medija kako je zastupnik PDA podržao listu SDA trajale su jedan dan. Propaganda kako ‘završavaju’ ljude se urušava i taj koncept laži nikako ne može pobijediti istinu. Nadomak smo velike pobjede i odlaska u dugotrajnu opoziciju ovog kriminalnog režima!”, napisao je Konaković.

Podsjetimo, Narod i pravda je jedna od stranka okupljenih u takozvanu Osmorku koji učestvuju u pregovorima za formiranje vlasti nakon održanih Općih izbora u oktobru.

Prema tvrdnjama Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, dogovor sa Osmorkom je blizu, te da je glavni uslov za koaliciju bio reforma Izbornog zakona, te da u njoj nema DF-a.