Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar vanjskih poslova

Konaković se sastao sa Varhelyijem: U Briselu ne kriju zadovoljstvo dosad učinjenim

konakovic varhali
Foto: MVP

Istakao je da se BiH nalazi u samoj završnici tog procesa i da sa još malo uloženog truda možemo postići istorijski iskorak na evropskom putu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas u Bruxellesu s evropskim komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Varhelyijem kojeg je informisao o evidentnom napretku koji je BiH ostvarila, te su razmijenili iskustva i informacije u svjetlu iščekivanja konačne odluke EU o mogućem otvaranju pregovora s našom zemljom.

– U Briselu zaista ne kriju zadovoljstvo zbog dosad učinjenog ali traže od nas da ovaj proces efikasno dovedemo do kraja i da ovih dana završimo priču o Zakonu o Sudu BiH i zaštiti izbornog integriteta – rekao je Konaković za Fenu.

Istakao je da se BiH nalazi u samoj završnici tog procesa i da sa još malo uloženog truda možemo postići istorijski iskorak na evropskom putu.

Konaković je naveo da bi nam to garantovalo sigurnost i stabilnost, te posebno otvorilo mogućnosti za nove investicije, ekonomski razvoj i zadržavanje mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.