Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konaković se zahvalio policajcu koji je riskirao život da spasi djevojku

mup-vlada-ks333

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar unutrašnjih poslova Vedran Mulabdić i policijski komesar Mevludin Halilović odali su danas priznanje policajcu Četvrte policijske uprave Elviru Husiloviću koji je prošle sedmice spasio djevojku od utapanja u Željeznici.

Zahvalili su mu na hrabrosti, profesionalizmu i spremnosti da izvršavajući dužnost, ali i riskirajući život spasi djevojku, a za ovakve primjere premijer je ocijenio da vraćaju povjerenje u ljude, ali i u sistem i institucije koje ga predstavljaju.

Naglasio je da ovaj slučaj nije usamljen te da su građani svakodnevno svjedoci situacija u kojima policijski službenici pokazuju spremnost da, štiteći živote i imovinu, nesebično opasnosti izlažu i svoje živote.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o sigurnosnoj situaciji u Kantonu, a Konaković je izrazio spremnost Vlade da, u okviru nadležnosti, u smislu materijalno-tehničke opremljenosti i kadrovske popunjenosti, podrži MUP kako bi se na pravi način mogao suprotstavi složenim sigurnosnim izazovima.

Ocijenjeno je da će sigurnosna situacija biti na zadovoljavajućem nivou samo zajedničkim naporima odgovornih u MUP-u Kantona Sarajevo i uz adekvatnu podršku Vlade KS, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.