Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konaković u posjeti kod gradonačelnika Istanbula

konakovic_topbas2

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je u pratnji delegacije posjetio gradonačelnika Istanbula Kadira Topbasa te mu tom prilikom izrazio saučešće zbog žrtava tokom pružanja otpora pokušaju državnog udara terorističke organizacije FETO, javlja Anadolu Agency (AA).

Konaković i Topbas su posjetili mjesto sa fotografijama i imenima poginulih tokom pokušaja državnog udara gdje su pritom položili cvijeće.

Konaković je tokom posjete istakao kako je sa zabrinutošću pratio dešavanja u noći pokušaja puča.

“Ovdje se nalazimo kako bismo odali počast braći koju smo izgubili, a koja je svojim postupcima cijelom svijetu pokazala kako se srčano brani Vlada i vlast izabrana demokratskim putem. Također, ovdje se nalazimo kako bismo poslali jasnu i snažnu poruku u ime svih građana Kantona Sarajevo i BiH. Sa zabrinutošću smo pratili dešavanja tokom ovog izdajničkog pokušaja u Turskoj. Zabrinutost se već narednog dana pretvorila u veoma snažan ponos. Osjećao sam se veoma ponosno zato što su lideri i narod Turske još jednom pokazali cijelom svijetu svoju snagu. Još jednom vam želimo čestitati na stavu u vezi s lekcijom iz demokratije koju ste dali cijelom svijetu”, kazao je Konaković.

konakovic_topbas

Topbas se tokom susreta zahvalio premijeru Kantona Sarajevo na upriličenoj posjeti kao i cijelom narodu BiH.

“Događaj koji se desi u bilo kojoj zemlji utječe na cijeli svijet. Da su ovi izdajnici uspjeli u svome naumu, u svijetu su se mogli pojaviti mnogi problemi i nedaće. Dobro je da je naš narod odmah odgovorio na poziv predsjednika Turske i snagom vjere i iskrenih srca izašli na ulice. Cijelom svijetu su poručili da se protiv volje naroda i građana ništa ne može uraditi. Naš narod je umio stati pred tenkove i avione. Platili smo cijenu, ali ovi izdajnici nisu uspjeli ostvariti svoje ciljeve”, kazao je Topbas.

Na kraju je istakao kako se, nakon posljednjih događaja u Turskoj, više nigdje u svijetu pučisti neće usuditi da zanemare snagu i volju naroda.