Konaković: Željko Komšić je nervozan zbog supruge, ona je trošila pare kako hoće

konakovic

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sa ministrima u Vladi KS održao je danas press-konferenciju na kojoj je govorio o rezultatima rada Vlade u protekle dvije i po godine.

– Drago mi je što se nalazim na čelu Vlade koja je povećala platu budžetskim korisnicima, ali ne i sebi. Također, važno je istaknuti da je ovaj saziv Vlade uspio smanjiti broj budžetskih korisnika, rekao je Konaković, koji je dodao da ovaj saziv Vlade funkcioniše sa “najboljom Skupštinom u državi”.

Na press-konferenciji je istaknuto da je povećan broj zaposlenih u KS, te da je trenutno registrirano 66.800 nezaposlenih.

Konaković je istaknuo i važnost sektora turizma u Kantonu Sarajevo, te je kazao kako nova Turistička zajednica na čijem je čelu Nermin Muzur već ima prikupljenih 700.000 KM.

– Žao mi je što se sutra neću moći hvaliti da je Nermin Muzur moj izbor. Nije, on je izbor moje partije koja ima deset promašaja, ima njega koji je bingo,  rekao je Konaković.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković zatražio je od predsjednika DF-a Željka Komšića da dostavi spiskove uposlenih u ukinutoj turističkoj zajednici uz navode da će Vlada svaki dan objavljivati liste uposlenih u svim preduzećima.

Naglasio je da je u Vodovodu i kanalizaciji za deset minuta dobio spisak uposlenih koji rade na Butilama na prečistaču otpadnih voda i na kraju je novinarima podjelio spisak.

Na njemu se nalaze: Dženan Šejto, Aljoša Dizdarević, Ahmed Busuladžić, Armin Fazlagić, Asim Mašić, Almin Konjo, Muamer Sejkanović, Zijo Kereš, Eldin Omeragić, Armin Mešinović, Đenan Džafo, Denis Karačić, Sanja Delija i Muamer Avdić.

– Svi nabrojani uposlenici zaposleni su zakonito i ovaj spisak ću poslati i predsjedniku DF-a Željku Komšiću. Za novoosnovanu Turističku zajednicu garantujem svojim obrazom i imovinom. Komšić je nervozan jer je njegova supruga radila u ukinutoj turističkoj zajednici, koja je trošila pare kako hoće i niko od toga nije imao koristi, pa ni turizam, rekao je Konaković.

Tokom press-konferencije ministar Muharem Šabić kazao je da je stopa turizma u KS od 15 do 20 posto te je potrebno dodatno urediti tu oblast.