Afera potkivanje

Konj potkovan ispred OHR-a: Aktivisti napisana kazna i tu nije bio kraj

protesti ohr4444

OHR je jedina instanca vlasti koja trenutno može da reaguje nakon sto je disciplinska komisija odbila da vodi postupak protiv Milana Tegeltije

Kako su i najavili, Aktivisti udruženja “ReStart” danas su pred zgradom OHR u BiH simbolično izvršili proces potkivanja konja, a sve kako bi skrenuli pažnju visokom predstavniku Valentinu Inzku da u skladu sa svojim ovlastima reaguje na aferu “Potkivanje”.

“Doveden je konj koji simbolizuje aferu “Potkivanje”. OHR je jedina instanca vlasti koja trenutno može da reaguje nakon sto je disciplinska komisija odbila da vodi postupak protiv Milana Tegeltije” rekli su za BUKU iz Restarta.

Međutim, kantonalna policija ih je zaustavila, aktivistu Stefana Blagića je legitimisala.

Napisana im je i kazna navodno zbog toga što konj nije prevezen u adekvatnim uslovima, a iz Restarta kažu za BUKU da je uz konja bio i konjušar i da je konj prevožen u onome u čemu ga oni uvijek prevoze.

“MUP Kantona Sarajevo zajedno sa veterinarskom službom teroriše čovjeka koji nam je prevezao konja” napisao je Blagić na svom FB profilu.

Iz policije je za N1 rečeno da je MUP KS je pružao asistenciju Veterinarskoj inspekciji koja je zaustavila vozilo u kojem se nalazio konj.