Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konjičanin Danko Dangubić najbolji u skokovima u kazan

kazan

Među 16 takmičara u ekstremnim skokovima u kazan Konjičanin Danko Dangubić sa maksimalnih 100 bodova stučnog ocjenjivačkog suda osvojio je prvo mjesto u svome gradu.

“Ova pobjeda za mene je uvijek posebna, jer pobjeda u rodnom gradu svakome takmičaru ima posebnu čar”, kazao je dvadesetšestogodišnji pobjednik Dangubić.

Ovu pobjedu kao i sve svoje uspjehe, kako kaže, posvetio je svome pokojnom ocu koji je njega i sestru Danku za svoga života u svemu podržavao, kao što je to bilo i prilikom prvog skoka na koji se odvažio sa 14 godina na mjestu gdje je danas trijumfovao.

kazan111

Titulom viceprvaka okitio se Dino Bajrić sa 99 bodova, a treće mjesto osvojio je Mostarac iz Sarajeva Haris Džemat sa 98,5 bodova.

Ekstremni skokovi u Konjicu izvedeni su sa 14 metara visine u kazan površine dva metra kvadratna ,u dubinu od dva metra pa je, kako ističu organizatori, za ovaj nastup neophodna nevjerovatna preciznost, zbog čega je u principu svaki natjecatelj postigao uspjeh samim učešćem.

U revijalnom djelu natjecanja sa visine od 24 metra skočio je Vedad Vedo Bašić te svoj skok posvetio žrtvama Srebrenice – te na ovaj način poručio široj javnosti da se zlo nikad ne ponovi, da više nikada nikoga ne zadesi.

Svi pobjednici najavili su svoj dolazak na na legendarne skokove sa Starog mosta u Mostaru koji se tradicionalno održava zadnje nedjelje u mjesecu srpnju.