Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konstituirano Općinsko vijeće Novi Grad, Rusmir Baljić predsjedavajući

ov-novi-grad-baljic222

Za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo danas je na konstituirajućoj sjednici ovog vijeća izabran Rusmir Baljić iz Stranke demokratske akcije (SDA), a za njegove zamjenike Mira Jurić – Unija Socijaldemokrata (USD), Mirza Selimbegović (SDA) te Hasan Hodžić iz Bosanske stranke (BOSS) i Jasmin Šaljić iz Bosanskohercegovačke Patriotske Stranke (BPS).

Novoizabrani i dosadašnji načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić izrazio je spremnost za saradnju sa svim novim i reizabranim vijećnicima, bez obzira na političku opredijeljenost.

– U proteklom mandatu 2012.-2016. godine imali smo relativno stabilnu većinu u Općinskom vijeću i to je mnogo pomoglo da Općina bude efikasna u svim pravcima svoga djelovanja. Sretan sam da vidim da će najvjerovatnije i u narednom periodu stabilnost Vijeća ostati na tom nivou – kazao je Efendić, dodajući da su u periodu pred izbore građanima ponudili program “Novi Grad 2020” te da sada imaju obavezu da taj program realiziraju u najvećoj mogućoj mjeri.

U svom prvom obraćanju Baljić je zahvalio na podršci i istakao da očekuje dobru saradnju sa strankama većine, ali i s opozicionim strankama.

– Već je prvo glasanje pokazalo da će to biti tako, jer svi smo mi birani od naroda i tu smo da radimo u interesu naših građana – rekao je Baljić.

Izrazio je nadu da će tokom naredne četiri godine nastaviti realizaciju već započetih i planiranih projekata te da će Općina Novi Grad i dalje biti lider u postavljanju limita razvoja i saradnje, i jedna od svijetlih tačaka, ne samo u Kantonu Sarajevo nego i u cijeloj BiH.

Općinsko vijeće Općine Novi Grad Sarajevo u narednom četverogodišnjem mandatu činit će 31 vijećnik, od kojih je 13 iz SDA, po četiri iz Demokratske fronte i Naše stranke, po tri vijećnika iz Saveza za bolju budućnost i Socijademokratske partije te dva iz BOSS-a, i po jedan iz Unije Socijaldemokrata i BPS-a.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabrani su i članovi Verifikacione komisije za verifikaciju vijećničkih mandata i Komisije za izbor i imenovanje, saopćeno je iz pres-službe Općine Novi Grad.