Konstituisano Gradsko vijeće Grada Sarajeva

vijecnica (14)

Potpisivanjem svečane izjave, vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva na današnjoj konstituirajućoj sjednici preuzeli su svoje mandate.

Naime, Centralna izborna komisija BiH potvrdila je rezultate posrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Sarajeva iz četiri općinska vijeća. Mandati su dodijeljeni za 28 novoizabranih vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva, nakon čega su se stekli uvjeti za konstituisanje Gradskog vijeća.

Vijećnici iz Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo su Abdulah Skaka, Adnan Talić, Almedin Miladin, Dado Stojnić, Vedran Dodik, Vibor Handžić i Srđan Simonović, a iz Općine Centar Samir Fazlić, Katica Velija, Sead Srna, Nihad Uk, Nuko Grebović, Tea Dreković i Miro Lazović.

Također, mandati su dodijeljeni vijećnicima iz Općine Novo Sarajevo i to Hazimu Bahtanoviću, Srđanu Srdiću, Barbari Peleš Stroil, Miroslavu Živanoviću, Igoru Gavriću, Reufu Hafizoviću i Snežani Omukić, a iz Novog Grada Edini Gabeli, Lani Velić, Saneli Fijuljanin, Enesu Pešteku, Bajri Biberu, Toniju Vukadinu i Miri Jurić.

Vijećnici su potvrdili da će se zalagati za principe demokratije te da će štititi interese Sarajeva.