Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzulat Hrvatske u Tuzli: Bez većih gužvi na biračkim mjestima

BiH

glasanje-konzulat-2

U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli jutros su otvorena četiri biračka mjesta za glasanje u inostranstvu na prijevremenim izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, javlja Anadolu Agency (AA).
“Biračka mjesta otvorena su na vrijeme, u sedam sati, a sve aktivnosti odvijaju se prema predviđenom planu”, potvrdio je za AA Ivan Bandić, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli.

Iako nema većih gužvi, glasači strpljivo čekaju da ispune svoju građansku dužnost i da glas daju listi ili kandidatu, odnosno kandidatima favorizovane političke opcije. Glasanju se može pristupiti i sutra, kada se očekuje veća izlaznost.

glasanje-konzulat-1

“Prema prvim podacima zabilježili smo da je do 11 sati glasalo 120 građana. Veći odziv građana očekujemo sutra nakon mise, a u našem konzulatu mogu izvaditi potvrdu i glasati i oni koji se nisu registrovali”, izjavio je Bandić.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u gradu Tuzli nalazi se u ulici Kazan mahala broj 1, u blizini Narodnog pozorišta Tuzla.

glasanje-konzulat-3

Ovo su deveti parlamentrani izbori od sticanja hrvatske državne nezavisnosti, a u BiH su otvorena 34 biračka mjesta u gradovima u kojima su sjedišta hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava.