Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum uručio donacije djeci socijalno ugroženih porodica

konzum-donacija

Konzum d.o.o. Sarajevo uručio je u srijedu Udruženju “Humane Mostarske Mame” 10 poklon paketa koji sadrže pelene i kozmetiku za bebe. Ova donacija će porodicama s malom djecom olakšati njihovu svakodnevnicu i težak život koji žive.

“Zaista nam je drago što smo u prilici pomoći rad ovog udruženja. “Humane Mostarske Mame“ kroz svoj rad i djelovanje pomažu najugroženijim članovima zajednice i zaslužuju podršku svih nas. Mi nastojimo biti naklonjeni porodici jer je na stub našeg društva i sigurni smo da ćemo i dalje zajedno sa hrabrim članicama „Humanih Mostarskih Mama“ pomagati one kojima je pomoć najpotrebnija“, istakao je Darko Drežnjak, direktor maloprodaje Konzuma za regiju Hercegovina.

Udruženje je svoje djelovanje počelo na društvenoj mreži Facebook. Mame su ispočetka razgovarale o zajedničkim temama, a nakon određenog vremena odlučile su pokazati svoju humanost, te su počele organizirati humanitarne akcije.

“Do sada smo učestvovale u humanitarnim akcijama širom BiH. Pomoć Konzuma jako je značajna za rad našeg udruženja. Ovi pokloni obradovat će mnoge majke koje su u teškoj finansijskoj situaciji. Veliki je broj onih koji su na rubu egzistencije, a mi ne možemo pomoći svima, tako da je podrška velikih kompanija, kao što je Konzum, izuzetno dragocjena“, istakla je Ivona Miletić, predstavnica Udruženja “Humane Mostarske Mame“.