Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Koordinacija maloljetnih dobrovoljaca ARBiH dala podršku Bukvareviću

29/03/2018

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević razgovarao je danas s predstavnicima Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca Armije RBiH o rješavanju statusnih pitanja maloljetnih dobrovoljaca pripadnika OS BiH i usvajanju nacrta zakona o pravima demobilisanih boraca i zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, kao i o ukrupnjavanju boračkih organizacija, saveza i udruženja.

Bukvarević je izrazio poštovanje prema maloljetnim dobrovoljcima Armije RBiH na njihovoj ulozi u odbrani Bosne i Hercegovine i svih njenih građana od agresora.

Koordinacija maloljetnih dobrovoljaca dala je punu podršku federalnom ministru i aktivnostima resornog ministarstva te je postignut dogovor da će zahtjevi maloljetnih dobrovoljaca biti rješavani u fazama. To znači da će prvo biti rješavan zahtjev za izmjenu Pravilnika o procjeni invalidnosti, a nakon toga da će se pomoći jednom broju zainteresovanih maloljetnih dobrovoljaca kroz prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i preškolovanje, nakon što Koordinacija dostavi pregled strukture i stanja ove kategorije.

Predstavnici Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca dali su podršku usvajanju nacrta zakona o pravima demobilisanih boraca i zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja za FBiH te iskazali potrebu ujedinjavanja boračkih udruženja, saopćeno je iz Ureda za odnose javnošću Vlade FBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.