BiH

oštre osude

Koordinacija Srba: Sankcionisati prijetnje Srbima u Mostaru

30/08/2019

"Žalosti nas šutnja organa vlasti u Gradu Mostaru, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Federaciji koji nisu osudili incident, prijetnje i govor mržnje iskazan prema pripadnicima srpskog naroda", navodi se u saopćenj

Koordinacija Srba Mostar najoštrije osuđuje prijetnje upućene putem društvenih mreža svešteniku i pravoslavnim vjernicima koji su se okupili 28. augusta, u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju kod Mostara da proslave Veliku Gospojinu.

“Pozivamo nadležne institucije da adekvatno sankcionišu prijetnje upućene očigledno isključivo iz vjerske i nacionalne mržnje i obezbijede da se svi građani Mostara osjećaju sigurno i lagodno.

Žalosti nas šutnja organa vlasti u Gradu Mostaru, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Federaciji koji nisu osudili incident, prijetnje i govor mržnje iskazan prema pripadnicima srpskog naroda”, navodi se u saopćenju.

Iz Koordinacije Srba ističu kako srpska udruženja i organizacije koje djeluju na području Mostara kroz svoj rad i djelovanje nastoje maksimalno graditi zdrave i dobre odnose među svim narodima i građanima te uvijek doprinijeti stabilizaciji i prosperitetu Mostara i svih njegovih građana.

“Stoga uvijek osuđujemo sve incidente koji dolaze od neodgovornih pojedinca ili grupa koje, nažalost, mogu stvoriti jako negativnu atmosferu i posljedice”, navodi se u saopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.