Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koordinacija udruga HVO-a HB ne podržava sutrašnje proteste

Protest boraca u Sarajevu

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata HVO-a HB u današnjem priopćenju za javnost ističe kako ne podržava i ne sudjeluje u sutrašnjim protestima, te poziva svoje članove da ne sudjeluju na tom protestu već da svoja prava ostvare na legalan način.

“Kako javnost već zna, u oku je izrada radnoga materijala: zakona o pravima razvojačenih branitelja, kao i izmjene i dopune te zakon o povoljnim mirovinama. Kroz ovakav vid suradnje s Vladom FBiH i federalnim ministarstvom za pitanja branitelja u namjeri smo poboljšati situaciju i prava razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji i doći do konačnog rješenja ostvarenja naših prava.

Branitelji koji žele sudjelovati u ostvarenju svojih prava to mogu učiniti kroz rad postojećih udruga i dobro su došli, a to želimo uraditi na legalan način i za pregovaračkim stolom, a ne na protestima rušeći sve pred sobom”, stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik UDVDR HVO HB Nikica Tomić, predsjednica UOPiNHB HVO HB Jasna Zlomislić, predsjednik HVIDR-e HVO HB Dragan Radić, te predsjednik UNRO HVO FBiH Lazar Martinović.