Korisnici Fejsa bez milosti: Da je zakl'o tele, više bi se ljudi okupilo (FOTO)

konakovic12

Sinoć je u prostorijama Općine Stari Grad u Sarajevu, pred dvadesetak prisutnih istomišljenika i gostiju, osnovana nova politička stranka koju će predvoditi donedavna uzdanica SDA i aktuelni premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković.

Iako se baš i nije očekivala neka posebna navala, s obzirom na Konakovićevo “pretresanje iz šupljeg u prazno” protekle tri godine u premijerskoj fotelji, mnoge je iznenadilo da je sala zjapila poluprazna.

Ima istina i onih koji su u komentarima na spomenutu vijest, bili šokirani da je Konaković uspio skupiti i toliko simpatizera, s obzirom da su se za vrijeme njegovog mandata građani glavnog grada BiH osjećali kao da su u ratu.

Ipak, treba biti pošten pa reći da je Konaković napravio određeni pomak, kada je brojnost njegovih simpatizera u pitanju. Podsjećamo, netom nakon što je objavio razlaz s SDA, a njegova dojučerašnja partija najavila da će ga smijeniti sa pozicije na koju ga je imenovala, najavljen je miting podrške aktuelnom premijeru KS. Niko se nije pojavio.

Konakoviću i malobrojnim istomišljenicima puno sreće u budućoj “solo karijeri”. Prema komentarima koji se mogu pročitati na vijest da su se okupili u novoj partiji, trebaće im.