treći do sada

Korona se širi SIPA-om, zarazio se i šef Odsjeka u Kriminalističko-istražnom odjelu

sipa

Određeni broj uposlenika je u izolaciji, kao i njihovi ukućani a posebno oni koji rade u zdravstvenim ustanovama

Potvrđen je još jedan slučaj oboljenja od koronavirusa u SIPA-i, test je pokazao da je pozitivan i V. Š. šef Odsjeka u Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e. Ovo je treći slučaj pozitivan u Državnoj agecniji za istrage i zaštitu.

Ovaj rukovodilac je bio i na godišnjem odmoru, pa se tako smanjila mogućnost daljnjeg širenja. No, situacija je i dalje ozbiljna. Određeni broj uposlenika je u izolaciji, kao i njihovi ukućani a posebno oni koji rade u zdravstvenim ustanovama.

– Još jedan policijski službenik Agencije za istrage i zaštitu BiH pozitivan je na virus korona, što je treći slučaj u ovoj agenciji, rekao je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

Miladinović je naveo da je prvi inficirani policijski službenik Sipe registrovan 15. aprila, drugi juče, a jutros i treći.

– Policijski službenici postupaju prema uputstvima nadležnih epidemioloških službi, rekao je Miladinović.

Trenutno je najveći problem što u SIPA-i radi veliki broj ljudi kako iz RS-a, tako i iz Federacije BiH pa će se obje entitetske službe morati jače uključiti kako bi se dalje pratio ovaj klaster i eventualno našao nulti pacijent.

Podsjećamo, zdravstvena zaštita je regulisana po mjestu prebivališta.