Košarac: Kada će Vijeće ministara doznačiti Srebrenici dva miliona KM?

BiH

stasa kosarac parlament bih
Staša Košarac

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BH Staša Košarac je na današnjoj sjednici tog doma postavio pitanje kada će Vijeće ministara BiH doznačiti općini Srebrenica sredstva u visini od dva miliona KM koje je, kako je kazao, Vijeće ministara BiH obećalo još 2015. godine na Investiciono-razvojnoj konferenciji održanoj u Srebrenici?

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH Mirko Šarović je, odgovorajući na ovo pitanje, kazao da u dokumentaciji Vijeća ministara nije zadokumentovana odluka ili akt o dva miliona, ali je tačno da je delegacija Vijeća ministara BiH učestvovala na donatorskoj konferenciji i, koliko je njemu poznato, Vijeće ministara se izjasnilo da želi da podrži obnovu ove važne općine u RS-u.

– Sa svoje strane, u kontaktima s općinom Srebrenica insistirao sam da dostave listu projekata ili bar par projekata koji bi bili zajednički. S obzirom na specifičnu situaciju u općini Srebrenica i osjetljivost, neophodno je da se lokalna zajednica opredjeli koji je to projekat – kazao je ministar Šarović.

Dodao je da, koliko on zna, ta lista je dostavljena predsjedavajućem Vijeću ministara BiH.

– Vijeće ministara BiH ima namjeru da se u skoroj budućnosti o ovom pitanju opredjeli. U kom iznosu, to će biti odluka Vijeća ministara BiH – kazao je Šarović.