Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarac pozvao Govedaricu da smijeni Mektića i Šarovića

mektic – press

Iako na sjednici Savjeta ministara nije bilo saglasnosti o izmjenama Krivičnog zakona BiH ovaj zakon je ušao u porceduru. I dok iz SDS-a tvrde da njihovi ministri nisu dali saglasnost na ovaj zakon, iz SNSD-a poručuju da je sasvim jasno da je saglasnost data i da su to dva SDS-ova ministra i javno izjavljivala.

Zbog svega toga, od predsjednika SDS-a, Vukote Govedarice, traže da smijeni Šarovića i Mektića.

“Podrškom SDS-ovih ministra u Savjetu ministara predloženim izmjenama Krivičnog zakona BiH, nanesena je ogromna šteta Srpskoj i srpskom narodu u cjelini”, kaže šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Staša Košarac.

Košarac dodaje da je nakon toga ministar Šarović svojim izjavama više puta pokušao da dezinformiše i obmanjuje javnost u RS, zbog čega bi, kaže, trebalo da snosi sankcije.

“Mislim da bi, na temelju sadašnjih pokazatelja, bilo potpuno politički racionalno da SDS traži da se Šarović i Mektić smijene i da SDS traži druga personalna rješenja”, rekao je Košarac.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica stao je odbranu svojih ministara, a sve navode o podršci srpskih ministara izmjenama Krivičnog zakona naziva neistinama i kampanjom protiv SDS-a.
“Sasvim je jasno i vidljivo bilo na sjednici Savjeta ministara da srpski ministri nisu glasali za tu odluku i da će klub SDS-a glasati protiv i oboriti taj zakon”, naglasio je Govedarica.